Här är plasten Lidl kasserar redan i år – ”med stolthet”

Tar nästa steg i återvinningssatsningen.

Kampen mot plasten fortsätter bland handlarna i hållbarhetens tecken. Den här gången tar sig Lidl an utmaningen att helt eliminera svart plast i sina egenmärkesförpackingar till slutet av året. Dessutom ska 20 procent av all plast i dagligvarukedjans egenmärkesförpackningar bestå av återvunnet material lagom till 2025.

Att ta bort svart plast i våra förpackningar är ett naturligt steg mot vårt mål att ha 100 procent materialåtervinningsbara förpackningar 2025. Parallellt med att vi jobbar för att öka plaståtervinningen är det också viktigt att ta ansvar för att föra tillbaka det återvunna materialet in i nya produkter, säger Ingrid Roth, förpackningsspecialist på Lidl Sverige, i ett pressmeddelande.

Annons

Lidl arbetar även med att föra in sin plast i ett kretslopp, där de återvinns för att användas till nya produkter och förpackningar. I år har man bland annat lanserat hushållsartiklar i återvunnen plast och under 2020 släpptes en PET-flaska, helt bestående av återvunnen PET, för stilla mineralvatten.

Det är med stolthet vi ökar andelen återvunnen plast i våra PET-flaskor och investerar i projekt för att hitta nya möjligheter att inkorporera återvunnen plast i livsmedelsförpackningar, säger Ingrid Roth.

Lidl Sverige meddelar att nästa plastartikel som byts ut är det svarta plastskiktet på frysta färdigrätter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!