Här är PostNords nya Drive Thru: ”Känner oro”

"Ett ypperligt sätt".

Ett digitalt kösystem och ytterligare en Drive Thru, dessa åtgärder inför Postnord för att förhindra trängsel och smittorisk hos ombuden.

Vi jobbar hela tiden för att hitta nya lösningar så att alla ska känna sig säkra när de hämtar ut sina paket i jul, säger Mathias Olsson, chef för Postnords ombudsnät, i ett pressmeddelande.

Annons

Tanken med det digitala kösystemet är att paketutlämningen ska effektiviseras och att personer lättare ska kunna hålla avstånd hos ombuden. Just nu pilottestas det hos flera ombud, men tanken är att alla ombud "där det finns behov" av den här sortens kösystemet ska få tillgång till det under nästa vecka.

Från och med idag kan man även välja att hämta sitt paket via Drive Thru, för att få det lämnat direkt till bilen, i Göteborg på Svenska Mässan Gothia Towers. Det är Postnords andra satsning av detta slag. Drive Thru-möjligheten finns sedan förra veckan på Stockholmsmässan i Älvsjö.

Både det digitala kösystemet och vår satsning på Drive Thru gör att vi minskar risken för trängsel, och på så sätt även risken för smittspridning hos våra ombud, säger Mathias Olsson.

Vi vill att våra Drive Thru-ombud ska vara ett alternativ för alla som känner oro för att hämta ut sitt paket inför jul. Även om du bor en bit utanför Göteborg är det bara att skriva in “Svenska Mässan Drive Thru” eller postnummer 412 51, så kommer det upp som ett alternativ hos din e-handlare. Vi tittar hela tiden på fler sätt att utveckla vårt ombudsnät.

Benny Karlsson, försäljnings- och marknadsdirektör på Svenska Mässan Gothia Towers, tillägger:

Vi har sedan i våras arbetat med utökade säkerhetsrutiner för att ställa om och använda våra ytor efter nya behov som uppstått i och med coronapandemin, säger han.

Tillsammans med Postnord är det här ett ypperligt sätt för oss att med vår stora anläggning och centrala läge hjälpa till att minska risken för smittspridning när man ska hämta sina paket.

Annons
Annons