Här är PostNords nya kläder: “Ett krav i EU:s direktiv”

“Beväpnade ifall rövare skulle attackera”.

När det kommer till e-handel så är Postnords blåa utstyrsel på såväl bilar som medarbetare ett välkänt inslag. Nu meddelar fraktjätten att man ser över vad brevbärare och chaufförer har på sig.

Förändringen ska gälla Postnords medarbetare i Sverige, Danmark, Norge och Finland och det handlar alltså om en ny gemensam uniform.

Annons

Postuniformen har en 400-årig historia. De första brevbärarna red till häst och var beväpnade ifall farliga djur eller rövare skulle attackera. Med en enkel kappa, läderbyxor och stövlar var dessa postryttare på 1670-talet de första i postens tjänst att få en enhetlig klädkod. I takt med att samhället och omvärlden förändrats, har även postuniformen utvecklats, skriver fraktbolaget.

Så vad innebär förändringen? Jo, det handlar om en ny färgklick i säkerhetens tecken.

En tydlig varselfärg är en viktig del av designen, och ett krav i EU:s direktiv om synlighet i trafiken. Genom att införliva en korallfärg som accent och behålla den ikoniska blå nyansen, kombinerar uniformerna Postnords arv med en modern och regelrätt design, skriver företaget.


Postnords medarbetare i nya uniformer

Man vill alltså öka säkerheten för medarbetarna men samtidigt behålla igenkänningsfaktorn.

Postväsendet är en viktig samhällsbärare, och våra medarbetare är länken mellan försändelser och mottagare. Vår uniform signalerar för omvärlden vilka vi är och vad vi gör. Det är viktigt att det inte finns någon tvekan om att brevbäraren eller chauffören som ringer på kommer från just Postnord, säger Agnes Karlsson, chef infrastruktur Postnord Sverige.

Annons