Här bygger e-handelsjätten nytt lager – investerar 120 miljoner

"Den mest optimala logistikhubben för oss".

Health and Sports Nutrition Group, med varumärken som Gymgrossisten och Bodystore, investerar 120 miljoner i ett nytt lager. Det kommer att vara beläget i Eskilstuna, precis vid E20, och innebära ett 70-tal nya arbetstillfällen, meddelar koncernen i dag.

Vi vill förstärka vår position som Nordens största e-handelsaktör inom träning och hälsa. För att kunna fortsätta växa behöver vi modernisera och utöka vår logistikkapacitet. Vi väljer att investera i Eskilstuna eftersom det är den mest optimala logistikhubben för oss. Tack vare den geografiska placeringen och en modernisering av vår logistiklösning kommer vi att kunna förbättra kundupplevelsen med snabbare leveranser, säger Johan Görgård, vd för HSNG, i ett pressmeddelande.

Annons

Lagret ska stå klart sommaren 2023 och kommer att tas i drift stegvis, under andra halvan av året. Det kommer även att vara helt automatiserat och ha solceller på taket.

Vi är glada för att nu kunna ta första spadtaget i Eskilstuna och ser fram emot att kunna inviga det nya lagret i slutet av nästa år. Vårt nya lager kommer att ge oss möjlighet att accelerera både vårt miljömässiga hållbarhetsarbete och erbjuda en arbetsmiljö i framkant för våra medarbetare, säger Johan Görgård.

Bolaget kommer efter sommaren att börja rekrytera till vissa nyckelroller.

Annons