Här inviger svenska jätten nya lagret: ”Säkrar vår framtid”

Blir nya navet för reservdelar.

Husqvarna växlar upp med ett nytt logistikcenter i Stigamo. Det mäter 45 000 kvadratmeter och det finns kapacitet att bygga ut med ytterligare 35 000.

Driften kommer att skötas av Postnord TPL. Så när invigningen gick av stapeln fick Husqvarnas koncernchef Henric Andersson sällskap av Postnords motsvarighet, AnneMarie Gardshol och Vaggeryds kommuns ordförande, Gert Jonsson.

Annons

Vi har ett ökat behov av lagerkapacitet, med ett ständigt ökande utbud av produkter och nya kundbeteenden som kräver helt andra förmågor från vår sida, säger Mats Johansson, logistikchef på Husqvarna Group, i ett uttalande.

Det nya logistikcentret blir navet från vilka bolaget skickar sina reservdelar. Man kommer även att förpacka reservdelarna i kartonger som innehåller väldigt lite lyft och ännu mindre plast än tidigare.

Med detta logistikcenter säkrar vi vår framtid och effektiviserar vår distribution till kunder och egna lager runt om i världen, samtidigt som vi blir mer miljövänliga. Detta logistikcenter blir som ett nytt landmärke längs E4:an och lite av ett hjärta för Husqvarna Group, säger Mats Johansson, logistikchef på Husqvarna Group.

Annons