Här öppnar Coops nya jättebutik: ”Fantastiskt”

"En modern matdestination".

I månadsskiftet mars/april nästa år öppnar Coop en ny jättebutik i Spånga i nordvästra Stockholm. Den blir cirka 2 600 kvadratmeter och ska ha en nisch mot vad matbolaget kallar för hälsosamma och hållbara val.

Kunderna kommer att mötas av bland annat en vertikal inomhusodling med grönsaker och örter liksom av en manuell delikatess- och fiskavdelning, en chark och ett butiksbageri. För fikasugna kommer att finnas ett kafé och i förbutiken en Instabox och spelservice, framgår det av ett pressmeddelande.

Annons

"Fokus på matglädje"

Det blir även 112 P-platser, varav 50 på gatuplanet, medan resten är inhysta i ett garage. Butiken ska vara öppen till klockan tio på kvällen varje dag, och den ska sysselsätta runt 50 personer och ledas av butikschef Johan Svensson.

Det känns fantastiskt att vara med och bidra från start med en modern matdestination när nya Bromstenstaden i Spånga växer fram. Butiken kommer att bli en modern matmarknad med fokus på matglädje, kundmöte och inspiration, vilket i vår värld betyder att så många som möjligt kan få god, hälsosam och hållbar mat på bordet samtidigt som att vi aldrig kompromissar med den goda smaken och den härliga upplevelsen, kommenterar Meta Persdotter, vd för Coop Butiker & Stormarknader.

Annons