Här öppnar de ny anläggning – dubblar e-handelsytan

"Säkrar ökade volymer".

Sängkedjan KungSängen öppnar en ny produktionsanläggning i Enköping i slutet av maj. Här kommer man att inhysa kontorslokaler och en tillhörande butik. Men det stannar inte där, man kommer även att dubbla ytan på sitt e-handelslager.

Vi ser mycket positivt på att flytta in i vår nya produktionsanläggning, där vi får förutsättningar att effektivisera och optimera vår produktion med en mer modern anpassning för vår verksamhet. Med den nya anläggningen så säkrar vi ökade volymer och möjligheten att bibehålla vår kvalitet och höga servicenivå, säger Marcus Von Greyerz, vd på KungSängen, i en kommentar.

Annons

Den nya anläggningen är bara ett stenkast från den tidigare, bredvid E18. Att stanna på hemmaplan var ett enkelt beslut, säger man.

Att bygga ny produktionsanläggning i Enköping föll sig naturligt då vi har en etablerad logistikstruktur, samt anställda med hög kompetens och erfarenhet av att bygga våra sängar. Vi vill därmed fortsätta utveckla vår verksamhet i Enköping och utveckla den kompetens våra anställda besitter och skapa möjlighet för ännu bättre arbetsmiljö.

Men e-handeln, då? Den är alltså på uppgång och för att möta efterfrågan skalar man alltså upp kapaciteten ordentligt.

Vi ser en ökad efterfrågan på vår e-handel, och vi kan med vår nya anläggning skapa bättre flöden och processer för fortsatt tillväxt, säger Marcus Von Greyerz.

Annons