Här öppnar IKEA efter 100 dagars lockdown – ”åtgärder på plats”

20 procent fortfarande stängda.

Till skillnad från Sverige har många andra länder tillämpat fullständig nedstängning av butiker til och från under pandemins gång. Det gäller till exempel i Norge, där flera aktörer nu har börjat öppna så smått igen.

LÄS ÄVEN: Glädjebesket i grannlandet - handeln får öppna igen

Annons

I slutet av förra veckan kunde Ikea öppna Ikea Furuset, som möbeljättens varuhus i Oslo heter. Det hade då varit stängt i 103 dagar. I samma veva öppnade även företagets citybutik i Oslo, som då hade haft stängt i 78 dagar.

Med andra ord betyder det alla våra varuhus i Norge återigen är öppna för våra kunder. Våra medarbetare och kunders trygghet och säkerhet är i största fokus, och vi har åtskilliga åtgärder på plats för att vi ska kunna hålla avstånd, skriver Arvid Stigland, presskontakt på Ikea, i ett mejl till Ehandel.

Han understryker att Ikea följer de riktlinjer som gäller i respektive land.

Vi följer nationella och lokala myndigheters riktlinjer och kontrollerar bland annat antalet personer i varuhusen för att kunna säkerställa ett avstånd på två meter. Detta genom ett kösystem utanför, där vi vi stänger dörrarna när vi når maximalt antal kunder.

Hur många varuhus som hålls stängda förändras i hög takt, men just nu är ungefär 20 procent av Ikeas varuhus globalt inte öppna för besökare. I Frankrike är alla varuhus stängda, medan detsamma gäller för enstaka varuhus i andra länder.

Situationen och förutsättningarna förändras hela tiden och i länder som Tjeckien och Irland förväntar vi oss snart kunna öppna igen. Även om varuhusen är stängda i Tyskland har de ett system kallat Click & Meet där våra kunder kan boka ett varuhusbesök för ett visst datum och en viss tid, avslutar Arvid Stigland.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!