Här öppnar IKEA unik citybutik i april: ”Kommer ännu närmre”

Testar ännu ett nytt format.

Ikea gör precis allt för att komma närmare sina kunder just nu. Dels är man i full färd med att rulla ut sina planeringsstudios över landet och nu testar man ännu ett nytt grepp. Det handlar om en mindre citybutik på 800 kvadratmeter, med fokus på mindre heminredningsprodukter.

Den första öppnas på Triangeln, mitt i centrala Malmö. Invigningen sker i april i år.

Annons

Vi testar flera olika format över hela landet. En ny butik i centrala Malmö innebär att vi kan möta ännu fler kunder med höga krav på tillgänglighet, personliga möten och hållbara produkter till ett lågt pris. Vi kommer närmre kunderna – på deras villkor, säger Lena Herder, landschef på Ikea Sverige, i en kommentar.

Butiken är den första i sitt slag för varuhuskedjan och kommer att fungera som en pilot under ett år innan utvärdering sker.

Med ett brett utbud av hållbara och väldesignade heminredningsprodukter till ett bra pris mitt i stan vill vi komma närmare ännu fler av Malmöborna, säger Tobias Bogefors, varuhuschef på Ikea i Malmö.

Del i större Malmö-satsning

Utöver citybutiken bygger Ikea även om varuhuset i Svågertorp, där man ska erbjuda "en helt ny shoppingupplevelse". Utöver mat och mötesplatser kommer det även finnas möjlighet att reparera sina möbler.

Syftet med vårt center för livet hemma är att kunna erbjuda en mer inspirerande shoppingupplevelse, där varuhuset blir en naturlig plats att mötas, skapa, lära och inspireras, säger Tobias Bogefors.

Annons