Här öppnar kedjan ny butik: ”Finns goda möjligheter”

Tar klivet till Västernorrland.

Den norrländska varuhuskedjan Laitis är i full färd med att expandera söderut uppe i norr. Efter åtta butiker fördelade över Norrbotten och Västerbotten har de nu öppnat en ny butik i Örnsköldsvik.

Det känns väldigt roligt att vi nu också finns representerade i Västernorrland. Vi hoppas kunna fylla ett behov i Ö-vik, och tror att det finns goda möjligheter att skapa bra relationer med kunder samt tillföra nya produkter och tjänster på orten, säger Mattias Hedlund, vd på Laitis.

Annons

Bolaget grundades 1962 i Luleå och säljer bilreservdelar, maskiner, verktyg och tillbehör. De förvärvades 2020 av KGK och ingår sedan maj 2021 i BIG-gruppen. De omsatte 397 miljoner kronor under 2022 och gjorde en vinst på 9,4 miljoner.

Utöver sina fysiska varuhus har man även en webbutik.

Genom att expandera söderut förstärker Laitis sin närvaro och skapar nya möjligheter att betjäna en bredare kundkrets. Den senaste butiksöppningen i Örnsköldsvik markerar ett steg i företagets tillväxtstrategi och dess engagemang för att erbjuda produkter till kunder från Ö-vik och norrut i landet, säger Mattias Hedlund.

Annons