Här öppnar MediaMarkts nya varuhus – ”en strategiskt viktig roll”

Butiksöppning i maj.

MediaMarkt flyttar in i en 1700 kvadratmeter stor lokal i gallerian Westfield Mall of Scandinavia. Butiken blir företagets andra i området och den största inom Mall of Scandinavias erbjudande av hemelektronik. Det meddelar MediaMarkt i ett pressutskick.

Den nya butiken kommer att ligga på "centralt läge" vid entrén vid Arenatorget. Företaget får tillträde till de nya lokalerna den 15 februari. Öppningen är dock planerad till maj 2022.

Annons

Vi får ett fantastiskt läge vid den stora entrén på Westfield Mall of Scandinavia som har 15 miljoner besökare per år. Det nya varuhuset spelar en strategiskt viktig roll i vår fortsatta expansion inte minst för vårt omnikanalerbjudande, säger Magnus Håkansson, vd för MediaMarkt Sverige, i ett pressmeddelande.

Så sent som i somras stod det klart att Ikea skulle flytta in i köpcentret Gallerian i centrala Stockholm, och i samband med det bland annat ta över butiksyta som MediaMarkt tidigare hade huserat på. Den här gången är det alltså MediaMarkt som gör en storsatsning i ett köpcentrum - ett besked som Westfield Mall of Scandinavias ledning ser positivt på.

Vi är så glada att idag kunna meddela att MediaMarkt öppnar hos oss! MediaMarkt är en ledare inom sin sektor och duktiga på att hitta synergier mellan den digitala och fysiska handeln. Ett tillskott av hemelektronik är efterlängtat av våra besökare, varför vi är övertygade om att de kommer tas mycket väl emot, säger Sofia Rundström, centrumchef i Westfield Mall of Scandinavia.

LÄS ÄVEN: Ikea får en fjärdedel av Gallerian: "Ett långsiktigt mål att få hit dem"

Annons