Har över 16 miljarder i skulder – nu går kedjan in i rekonstruktion

70-årig modejätte nära slutet?

Den amerikanska modekedjan J. Crew, som säljer en rad olika varumärken, har ansökt om rekonstruktion. Det rapporterar New York Times, som också slår fast att företaget är coronavirusets första - men troligtvis inte sista - retailoffer i USA. Anledningen till rekonstruktionen är att företaget inte längre klarar av att betala sina skulder.

Handlingar som lämnats in till en domstol i delstaten Virginia avslöjar att planen är att göra en av fordringsägarna till delägare, och på så vis omvandla 1,65 miljarder dollar - drygt 16 miljarder kronor - av sina skulder till riskkapital.

Annons

Grundades 1947

Enligt New York Times är planen att J. Crews e-handel ska fortsätta att hålla öppet under den tid som rekonstruktionen pågår. Kedjan grundades 1947 och har cirka 500 butiker i USA. De kommer att öppna så snart landet har lättat på restriktionerna som införts som en följd av Covid-19.

Kedjan planerar även att behålla dotterbolaget Madewell, som satsade på en global e-handel redan 2015. Planen ska tidigare ha varit att börsnotera Madewell, men på grund av pandemin rapporteras de planerna ha lagts på is.

LÄS ÄVEN: Madewell satsar globalt med hjälp av sin e-handel

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!