Här rullar de ut sin första obemannade butik: ”Smidigt”

Ska ge affären nytt bränsle.

Utrullningen av obemannade butiker går inte i rasande fart, utan kryper sakta men säkert framåt. Senast i raden att rulla ut just en sådan, sin allra första rentav, är OKQ8. Det blir Minipris-stationen på Duvkullestigen 1 i Linköping som fått den äran. Invigningen skedde i fredags.

Obemannade butiker ger oss nya möjligheter att öka vår servicegrad på platser där vi idag endast säljer drivmedel via Minipris-stationerna. Det blir smidigt och enkelt för medlemmar och kunder att handla de viktigaste basvarorna, oavsett tidpunkt på dygnet, säger Karin Hellgren, kommunikationschef på OKQ8, i ett pressmeddelande.

Annons

"Viktigt för ett levande Sverige"

I butiken finns dagligvaror som smör, bröd och mjölk. Men också snacks, godis, läsk och kaffe. Planen är dock att utöka sortimentet med färska smörgåsar och fikabröd.

Denna satsning är viktig för att säkerställa ett levande Sverige, även bortom storstäder med dygnet runt-öppna affärer runt hörnet, säger Karin Hellgren.

Ytterligare en butik är planerad för 2022. Exakt var den ska vara belägen avslöjas dock inte i dagsläget.

Kunderna behöver ladda ned en app för att kunna handla i de obemannade butikerna och det är Storekey som står bakom den tekniska platformen.

Annons