Anrika kedjan bygger nytt – efter branden som slukade allt

"Anpassad för både proffsen och den medvetna konsumenten"

NP Nilsson har satt spaden i marken för vad som ska bli "morgondagens bygghandel", en helt ny och modern anläggning vid västra infarten till Osby.

Den ska ersätta den byggnad som förstördes i en brand 2022, där såväl butik som kontor och lager inhystes. De har sedan dess fått husera i provisoriska lokaler, så den nya anläggningen blir ett rejält lyft.

Annons

Invändigt får vi en butiksdel som känns inbjudande och som är anpassad både för proffsen och den medvetna konsumenten. En utställningsyta byggs för att kunna ge inspiration. En lounge där byggarna kan värma sin mat och äta i skön miljö. Nya fina kontor samt mötes- och utbildningsfaciliteter, säger Mats Sjödin, platschef på NP Nilsson, i en kommentar.

Den nya byggnaden kommer att mäta 1 500 kvadratmeter och ska ha en tydlig hållbarhetsprofil. Både stomme och exteriör byggs helt i trä.

Dessutom produceras takstolar och väggelement på NP Nilssons egen produktionsanläggning för prefabelement. Värmen kommer från ett lokalt fjärrvärmeverk och en solcellsanläggning installeras från start.

Vi tycker vi ritat en anläggning som tillsammans med övriga byggnader kommer erbjuda en fin helhetsupplevelse och möjligheter till ett väldigt komplett sortiment för byggnation och renovering. När vi nu fick möjligheten att tänka nytt så kommer även den västra delen av anläggningen bestå av ett logistikcenter. En nysatsning som går i linje med NP Nilssons ambition att erbjuda marknadsledande bygglogistik och som vi hoppas kommer lyfta våra leveranser i hela regionen, säger Fredrik Berg, vd på NP Nilsson.

För den som inte känner till NP Nilsson så är det en familjeägd bygghandelskedja, med anor som sträcker sig hela vägen till 1907. De har både butiker och e-handel och fokuserar på proffs och den medvetna konsumenten. Bolaget har också 170 anställda och omsätter omkring 600 miljoner kronor årligen.

Annons