Här stänger Clas Ohlson butiken – efter 23 år

"Inte haft den lönsamhet som vi har önskat”.

Clas Ohlson har under hösten berättat om sina planer på att öppna ett flertal nya butiker runt om i landet. Men nu meddelar detaljhandelsjätten att en av deras trotjänare kommer att stängas inom kort.

LÄS ÄVEN: Clas Ohlson öppnar sju nya butiker – den är först ut

Annons

Clas Ohlson har haft en butik i centrala Halmstad sedan 2001, men i slutet av februari 2024 stängs den. Det rapporterar Hallandsposten. Lönsamhet som inte når målen och ett vikande besöksflöde är orsakerna.

Vi har inte haft den lönsamhet i butiken som vi har önskat. Vi har hoppats kunna vara kvar i centrum och det var också vår ambition, men nu har vi tittat på läget igen och bestämt oss för att stänga butiken i centrum, säger Anders Wahl, presskontakt på Clas Ohlson, till tidningen.

Lämnar inte staden

Stängningen innebär däremot inte att kedjan lämnar Halmstad. Clas Ohlson har sedan tidigare även en butik på handelsområdet Flygstaden och den 14 mars, drygt en månad efter stängningen i city, öppnar man en ny butik i köpcentret Hallarna.

Och förhoppningen är att alla anställda väljer att flytta med.

Vi vill finnas där kunderna är och vara så tillgängliga som möjligt. Alla kommer erbjudas anställning i den nya butiken, säger Anders Wahl.

Annons