Här står paketboxarna tomma – ”inte fått ihop det”

Svaret: "Vi måste vara tydliga".

Det pågår just nu ett intensivt race om att placera ut paketboxar runt om i landet. En av de mest offensiva aktörerna på området är företaget Iboxen, som även placerat ut sina paketboxar på Sandhamn, Gällnö och Ornö i Stockholms skärgård.

Då öarna saknar paketombud för speditörer som DHL och DB Schenker fanns en förhoppning om att problemen med paketleveranser nu skulle vara ett minne blott. Men så har icke varit fallet. Istället har boxarna använts mycket sparsamt, rapporterar Skärgården.

Annons

Problemet är att de inte fått ihop det. Ornö finns inte med som leveransalternativ när man beställer. Jag vet inte en enda person som lyckats få något levererat till boxarna, säger Anders Willborg, deltidsboende på Ornö, till tidningen.

Istället är konsumenterna fortsatt beroende av Postnord, om de inte använder leverantören Skärgårda som har ett avtal med Iboxen. Då behöver man dock beställa till någon av Skärgårdas adresser i Stockholm och efter det får man betala ett par hundra kronor, eller mer, extra för att få paketet hem till ön.

Det har uppenbarligen inte fungerat perfekt. Det har varit en kedja som vi har varit dåliga på att förklara hur den fungerar. Men även vi lär oss och i det här fallet är lärdomen att vi måste vara tydliga, säger Thomas Backteman, en av delägarna bakom Iboxen.

Och trots att boxarna inte blivit den succé man hade hoppats, så kommer de att få stå kvar tills dess att man slagit fast om det är kommunikationsmissar eller ett generellt ointresse som ligger bakom den låga användningsgraden.

Annons