Här storsatsar Biltema – ska öppna minst åtta nya varuhus

"Vi är intresserade av lämpliga tomter".

Biltema lägger i femmans växel och trycker på gasen i Finland. Kedjan ska öppna minst åtta nya varuhus, och dessutom utvidga de redan befintliga, under de kommande åren.

Redan före sommaren i år ska man ha öppnat två nya varuhus och det ska ske i Hyvinge, respektive Kangasala. Under 2025 väntas det premiär i Borgå, Kemi, Kouvola, Lojo och Tavastehus. Och 2026 är det dags för Biltema Uleåborg att öppna portarna.

Annons

Samtidigt letar vi också efter platser för nya varuhus. Vi är intresserade av lämpliga tomter över hela Finland och tomtdiskussioner pågår redan, säger Ronny Haglund, fastighetschef på Biltema Real Estate Finland, i ett uttalande.

Varuhusen kommer att följa det nya konceptet och även inhysa Biltema café. De befintliga varuhus som saknar ett café kommer också att få det över tid.

I samband med detta väntas alltså ett antal butiker utvidgas. Det kommer att ske med start 2025 och då börjar man i Lahtis, Tammerfors och Helsingfors.

Dessutom kommer ett pilotprojekt för övergång till bergvärme att snart påbörjas i Biltema Jyväskylä. Under de kommande åren kommer alla Biltema-varuhus där fjärrvärme används att konvertera till bergvärme, säger Ronny Haglund.

Annons