Här tas första spadtaget för PostNords nya logistikcenter

"Symboliskt viktig milstolpe".

Arbetet med Postnords nya fastighet för tredjepartslogistik, vid Göteborg Landvetter Airport, är igång. Fastigheten som mäter imponerande 46 000 kvadratmeter ägs av Bockasjö och Postnord TPL kommer att hyra hela.

Arbetet påbörjades i mitten på december och den första etappen på 20 000 kvadratmeter ska vara inflyttningsklar 1 juni i år. Den andra etappen ska stå klar hösten 2020.

Annons

Bygget har pågått ett tag men det känns ändå roligt att kunna bocka av denna symboliskt viktiga milstolpe, säger Mårten Koshko, Affärsutvecklingschef, Postnord TPL.

Postnords tredjepartslogistik har sett en fin tillväxt i alla regioner de senaste åren. Med den nya logistikfastigheten vid Landvetter Airport ska man kunna möta den ökande efterfrågan även i framtiden.

För närvarande pågår ett intensivt arbete från alla parter med att färdigställa fastigheten så att den kan tas i drift enligt tidplanen. För vår del ligger fokus just nu på layout, lagerinredning, hanteringsteknik och IT-infrastruktur, säger Mårten Koshko.

Och just nu verkar det inte finnas någon anledning till oro för eventuella förseningar.

Byggnationen går enligt plan. Detta är vårt femte projekt med PostNord-koncernen, vilket gläder oss, säger Joakim Hedin, vd, Bockasjö och Landvetter Logistik Center.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!