Här tas första spadtaget på nya superlagret: ”Kraftigt förbättrad”

Skönhetsjätten slår på stort för att kunna skala upp.

Kicks bygger ett nytt högautomatiserat omnilager i Rosersberg, utanför Stockholm. Nu är det första spadtaget avklarat och arbetet i full gång. Det nya lagret kommer att mäta 29 000 kvadratmeter och ombesörja såväl e-handelsbeställningar som butikerna med varuförsörjning.

Vårt nya lager kommer att framtidssäkra Kicks affär och det är glädjande att implementeringen löper på enligt plan, där vi har ett nära och bra samarbete med bland annat Bockasjö och Kilenkrysset, säger David Heeroma, COO på Kicks.

Annons

Bolaget har plöjt ned inte mindre än 200 miljoner kronor i det nya lagret - Kicks största investering någonsin. Det beräknas att stå klart 2024 och kommer att korta ledtiderna både i Sverige, Finland och Norge.

Nästa viktiga milstolpe är när vi påbörjar installationen av automation inne i lagret i november. Automationslösningen, som är baserad på den senaste tekniken, kommer ge oss en kraftigt förbättrad produktivitet och skalbarhet för att stötta en fortsatt lönsam tillväxtresa många år framåt, säger David Heeroma.

Annons