Hatstore bygger drömlager: “Löparbana på taket”

“Mer än bara en arbetsplats”.

Den snabbväxande e-handlaren Hatstore meddelar nu att man ska bygga sitt drömlager. E-handlaren har växt i rask takt och nådde en kvarts miljard i omsättning under 2021. Och nu är man redo för ett egendesignat lager och kontor i Kalmar.

Projektet har gått fort fram från ett första möte i november till signerat hyreskontrakt i januari, där både Hatstore och Kvarnstaden haft en enig syn och vision om att nästa generations arbetsplatser kräver mer än en låda med lageryta, kontorsplatser och ett fikarum, skriver bolaget i ett pressutskick.

Annons

Och fokus ligger alltså till stor del på att skapa något som är lite roligare än en vanlig lagerbox. Även om lager förstås är extremt roligt.

Vi har haft en fantastisk utveckling de senaste åren och att få möjligheten till att utveckla en sådan här lokal är vi väldigt tacksamma för. Lokalen möter företagets behov för fortsatt expansion men vi har ett minst lika stort fokus på att det ska vara roligt att gå till jobbet och att lokalen blir något mer än bara en arbetsplats, säger Filip Klasson, vd på Hatstore.

Byggnaden kommer att vara på totalt 16 000 kvadratmeter där 12 000 blir lager och 2000 kontor. Så vad händer med de resterande 2000 kvadratmeterna? Jo, de ska bli lounge och sportyta.

Förutom lager, produktion och kontor så kommer lokalen även erbjuda en tilltagen sportyta med padel, gym, sportmatta och hockeyrink för streethockey. I anslutning till loungen ligger också en inomhuspool där poolrummet gränsar mot uteplats med volleybollplan och fotbollsplan, skriver Hatstore.

Men det roliga slutar inte där utan arkitekterna bakom lokalen, Kamikaze Arkitekter i Malmö, har även klämt in en löparbana på taket.

I detta projekt blev det en perfekt matchning där löparbanan formar Hatstores logotyp och grafiska identitet, skriver Hatstore.

Filip Klasson ger samtidigt lite av en känga till e-handelskollegorna.

För oss har det varit viktigt att lokalen har karaktär och upplevs som en kreativ och rolig plats jämfört med många identitetslösa e-handelslådor som byggts de senaste åren, säger Filip Klasson och tillägger:

Annons

Vi är otroligt tacksamma över alla kollegor som har tagit Hatstore dit företaget är idag och det är en dröm som går i uppfyllelse att Hatstore nu kan erbjuda en lokal av den kaliber som alla kollegor förtjänar.

Hatstore använder även automationslösningen Autostore som kommer att följa med och byggas upp i lagerytan. Planerad byggstart är efter sommaren och inflyttning planeras bli den 1 januari 2025.

Bilder på hur det nya lagret ska se ut:

Annons