Hatstore växer med 80% – satsar på fyra gånger större lager

Det går bra nu.

I juni kunde vi berätta om Hatstores succéår 2018, då e-handelsföretaget med bas i Kalmar hade omsatt 67 miljoner kronor på sina kepsar. Resultatet hade samtidigt ökat med flera miljoner.

LÄS ÄVEN: Nytt succéår för Hatstore – snuddar vid 70 miljoner

Annons

Framgångssagan fortsätter tydligen, för nu meddelar företaget att man under första halvåret 2019 växt med hela 80 procent. Detta tvingar i sin tur företaget till ett nytt mycket större lager.

Med en tillväxt på 50 procent 2018 och en tillväxttakt på 80 procent under första halvåret 2019 är de befintliga lokalerna på 1000 kvadratmeter fyllda till det yttersta, säger Filip Klasson, VD på Hatstore, i ett pressmeddelande.

Sjunde flytten på sju år

Hatstore kommer att flytta till ett nytt lager och kontor i Kalmar på 4000 kvadratmeter, alltså fyra gånger så stort som det tidigare. Flytten ska genomföras i början av nästa år.

En flytt som är direkt nödvändig för att kunna fortsätta med samma tillväxtmål, men också öka möjligheterna att effektivisera hantering av kunders beställningar, meddelar Hatstore.

Detta ska vara företagets sjunde lagerflytt sedan företaget startades 2012. I och med den ordentliga ökningen så hoppas man denna gång få stanna kvar lite längre än tidigare.

Denna gång vill vi satsa på en långsiktig lösning för att möta våra tillväxtmål på längre sikt, säger Filip Klasson.

Annons