Search
Close this search box.
ANNONS

HD:s nya handelsplats ska locka till lokal E-handel

HD:s nya handelsplats ska locka till lokal E-handel
Jimmy Andersson
jimmy@ehandel.se

Dela artikeln:

Med nylanserade Shoppia vill Helsingborgs Dagblad slรฅ ett slag fรถr den lokala e-handeln. Via den nya e-handelsplatsen fรฅr regionala butiker en plattform fรถr att รคven sรคlja via nรคtet. Man tror ocksรฅ pรฅ trenden att kรถpa pรฅ nรคtet och hรคmta i butiken.

ANNONS

Nyligen smyglanserade Helsingborgs Dagblad sin nya e-handelsplats, Shoppia. Vi tog kontakt med HD:s affรคrsutvecklingschef Tina Nybom, och stรคllde nรฅgra frรฅgor om den nya portalen som ska pรฅminna en hel del om andra aktรถrer pรฅ marknaden. Som till exempel Tradera, Blocket Shopping, Fyndiq och Miinto.

โ€“ Funktionsmรคssigt รคr det nog ingen stรถrre skillnad fรถr handlarna. De skรถter sjรคlv sin butik och sitt sortiment. Vi stรฅr fรถr trafik och marknadsfรถring av sajten.

Tanken med Shoppia รคr att fรถrse lokala butiker, som tidigare endast verkat via en fysisk butik, med en ny plattform fรถr nรคthandel. Shoppia ska vara en lokal mรถtesplats dรคr butiker ges mรถjlighet att nรฅ kunder genom en helt ny kanal, den digitala.

โ€“ Den riktar sig frรคmst till handlare och konsumenter som รคr bosatta i Nordvรคstra Skรฅne. Vi befinner oss fortfarande i en testfas, men bรฅde intresset frรฅn handlarna och responsen frรฅn vรฅra testgrupper har varit vรคldigt bra, sรคger Tina Nybom.

En รฅterkommande punkt som HD trycker pรฅ รคr att Shoppia รคr ett digital varuhus fรถr nordvรคstra Skรฅne. Fรถr mรฅnga e-handlare kan det lรฅta konstigt att begrรคnsa sig till en sรฅ pass liten region nรคr det gรคller nรคthandel. Men enligt Tina Nybom finns det en tanke bakom det.

โ€“ Vi tror att det finns ett intresse fรถr lokal handel bรฅde i termer av nรคrhet vid hรคmtning, behov av personlig service och vid byte eller reklamation. Men givetvis รคr รคven kunder utanfรถr Nordvรคstra Skรฅne vรคlkomna att handla i Shoppia.

Hjรคlp med marknadsfรถring

Att locka trafik eller marknadsfรถra en e-handelssajt kan vara kostsamt. Men tack vare HD:s markandsfรถringskanaler fรฅr รคven den mindre butiken lite tacksam draghjรคlp. HD nรฅr enligt egen utsago dagligen sju av tio invรฅnare i regionen, och varje dag besรถker cirka 70 000 nordvรคstskรฅningar HD.se.

โ€“ Vi kan driva trafik via vรฅra olika mediekanaler som Helsingborgs Dagblad, Landskrona Posten, Nordvรคstra Skรฅnes tidningar, 24HD och HD.se. Vi erbjuder รคven hjรคlp till de handlare som exempelvis vill kรถpa sรถkordsannonsering i andra kanaler.

Butikerna รคr sjรคlva ansvariga fรถr fรถrsรคljningen och skรถter รคven pรฅ egen hand leveranserna. Att ha sin butik pรฅ Shoppia kostar frรฅn 500 kronor i mรฅnaden, i dagslรคget har ett 50-tal handlare gรฅtt med i Shoppia och varje vecka ansluter nya butiker.

โ€“ Shoppia รคr ett unikt skyltfรถnster fรถr att nรฅ ut till potentiella kunder. Fรถrhoppningen รคr att vรฅra lรคsare ska uppskatta Shoppia som ett komplement till de fysiska butikerna i vรฅr region. Dessutom รคr det givetvis extra kul att vi kan hjรคlpa sรฅ mรฅnga butiker att etablera en e-handel, sรคger Tina Nybom.

Dela artikeln: