Helgleverans när MQ börjar med uthämtning i butik

MQ ger nu sina kunder möjligheten att beställa varor på nätet och få dem levererade till valfri MQ butik. Något som betyder fri frakt, snabbare leveranser och i storstäderna även leverans på helger.

Butikskedjan MQ jobbar vidare på sin multikanalsstrategi. Under förra våren lanserade man sin nya e-handel och i somras var det dags för en mobil e-handelssida som snabbt fick ett stort genomslag.

Nu är det dags för nästa steg när man ger sina kunder möjligheten att beställa sina kläder på nätet men hämta ut dem i butik.

Annons

– Uthämtning i butik är ännu ett steg att göra det enklare för våra kunder att shoppa varor på sitt sätt. Vi vill integrera alla våra kanaler så att kunden själv kan välja om de ska handla i butik, på vår webbsida eller i mobilen, säger MQ:s vd Mats Gärdsell.

Tillgång till hela webbsortimentet

MQ:s centrallager ska vara optimerat för styckplock, något som gör det enkelt och smidigt att också få med e-handelsorder till butikerna när de får sina dagliga påfyllningar. I storstäderna innebär det att om man lägger en order på fredag förmiddag, så kommer den att finnas i butik dagen efter, även på lördagar.

– Med uthämtning i butik får även våra mindre butiker tillgång till hela webbsortimentet och saknas en vara i butik kan man enkelt beställa den via mobilen eller webbsidan och få den till butiken dagen efter. Under året kommer fler nyheter presenteras för att integrera upplevelsen för kunderna via alla våra kanaler, säger MQ:s e-handelschef Mikael Stålnacke.

Källa: Press

Annons