Search
Close this search box.
ANNONS

Helishopter ska lyfta den sociala E-handeln

Helishopter ska lyfta den sociala E-handeln
Julius Gunnilstam
julius@ehandel.se

Dela artikeln:

Vi lรคser idag om en ny tjรคnst vid namn Helishopter.com. De som stรฅr bakom detta projekt รคr bankchefen Jan Dinkelspiel och it-entreprenรถren Andreas Hassellรถf. Helishopter skall vara en kombination av prisjรคmfรถrelsesidor och den omรฅttligt populรคra tjรคnsten Pinterest.

ANNONS

Andreas Hassellรถf, som รคr vd pรฅ Helishopter, sรคger fรถljande om deras nya tjรคnst:

โ€“ Helishopter ska bli globalt. Vi sรคger att Helishopter ska bli โ€where shopping beginsโ€. Fรถr att nรฅ det mรฅlet kommer vi kombinera det sociala med mรฅnga praktiska shoppingfunktioner, vilket gรถr Helishopter unikt. Idag finns ingen startsida fรถr att fatta bra kรถpbeslut, vid sรถk pรฅ Google mรฅste du veta vad du vill ha och pรฅ prisjรคmfรถrelsesajter fรฅr du ett hav av rรฅd รฅt olika hรฅll. Vad en frรคmling tycker om storyn i en film eller designen pรฅ en handvรคska รคr helt irrelevant, det รคr kopplingen mellan produkt och person som gรถr att informationen blir spรคnnande, berรคttar Andreas.

Det lรฅter som en bra idรฉ och tanken รคr att anvรคndarna skall inspirera och hjรคlpa varandra med sin shopping. Helishopter รคr helt enkelt ett socialt nรคtverk fรถr shopping.

Frรฅgan รคr om folk vill ha รคnnu ett social nรคtverk och dรฅ med fokus pรฅ shopping. Undersรถkningar den senaste tiden har visat att shoppar pรฅ Facebook inte varit nรฅgon supersuccรฉ och Pinterests grundstomme รคr inte heller shopping, รคven om det nรคtverket ger mycket trafik till e-handlare.

De som bรถrjar anvรคnda Helishopter borde dock vara medvetna om vad tjรคnsten รคr till fรถr med tanke pรฅ dess slogan "the social shopping list". Bankchefen Jan Dinkelspiel tror att detta รคr ett vinnande koncept:

โ€“ Jag tror stenhรฅrt pรฅ social shopping, Helishopter och Andreas. I USA stรฅr ROBO (research online, buy offline) fรถr 45 procent av all detaljhandelsfรถrsรคljning. Det รคr mรฅnga som inte vill eller vรฅgar kรถpa pรฅ nรคtet eftersom de inte kรคnner att de sitter pรฅ fullstรคndig information. En social dialog med relevanta vรคnner, experter och andra kรคnda personligheter รคr det som fรฅr en att vรฅga klicka pรฅ kรถpknappen. Ta till exempel julklappen till min fru - en moderedaktรถr frรฅn London lade upp ett armband i sin Helishopterprofil och omedelbart visste jag att det var "rรคtt" och kunde via ett knapptryck hitta ett bra kรถpstรคlle, sรคger Jan.

Fรถr oss, som inte รคr nรฅgra shopoholics, fรถrmedlar inte tjรคnsten den kรคrlek som Pinterest ofta bjuder pรฅ. Om detta รคr viktigt fรถr Helishopters framgรฅng vet vi inte. Vi รถnskar dock Jan och Andreas lycka till med sin nya tjรคnst. Med lite tur kan sรคkert Helishoptern lyfta.

ย 

Kรคlla: e24, press

Relaterade nyheter:
En digital anslagstavla E-handlare bรถr kรคnna till

Dela artikeln: