Helmersson avgår som vd för H&M – ersättaren redan på plats

Lämnar klädjätten efter 26 år.

Helena Helmersson avgår efter fyra år som vd och koncernchef för H&M-gruppen, det meddelar klädjätten via ett pressmeddelande.

Hon lämnar både sin vd-befattning och bolaget efter 26 år som anställd. Och det är enligt Helmersson med blandade känslor som hon beslutat att kliva av.

Annons

Jag har tillbringat i stort sett hela mitt yrkesverksamma liv inom H&M-gruppen och är mycket tacksam över att ha haft möjligheten att jobba inom många olika delar av verksamheten, i olika länder och i olika roller, säger Helena Helmersson i en kommentar.

En intensiv tid

Efterträdaren är redan utsedd och det blir Daniel Ervér, född 1981, som från och med idag kommer att axla rollen som vd och koncernchef för H&M-gruppen.

Ervér har arbetat inom H&M-gruppen i 18 år i olika roller inom flera delar av verksamheten, senast som ansvarig för H&M som är det största varumärket inom H&M-gruppen.

Vi i styrelsen vill rikta ett stort tack till Helena, som är en uppskattad ledare, för hennes värdefulla insatser under en mycket intensiv tid, säger Karl-Johan Persson, styrelseordförande H&M-gruppen, och fortsätter:

Då Helena nu valt att lämna vd-rollen är vi glada över att idag utse Daniel som vd för H&M-gruppen. Daniel är en kompetent, erfaren och respekterad ledare och har de egenskaper som behövs för att fortsätta utveckla H&M-gruppen.

Annons