Hemmy säger upp avtalet med Elon – vill stå på egna ben

"Finns utmaningar med att försöka få ihop en snabbväxande startup som Hemmy med en stor och etablerad kedja".

"Elon, Sveriges största vitvarukedja och Hemmy, en snabbväxande e-handelsaktör, har beslutat att inleda ett samarbete som inkluderar ett korsägande mellan de två företagen. Målet är att erbjuda branschens mest attraktiva och smidiga köpupplevelse".

Så lät det från Elon när vitvarukedjan för ett år sedan beslutade att köpa in sig i e-handelsprofilen och förre Qliro Group-VD:n Paul Fischbeins nya e-handelsprojekt Hemmy.

Annons

LÄS ÄVEN: Elon köper in sig i Paul Fischbeins e-handel Hemmy

"Har haft en lovande start"

Nu kommer dock nya besked. I ett pressmeddelande från Hemmy heter det att avtalet mellan de två aktörerna innehöll en testperiod och att Hemmy nu väljer att avsluta samarbetet innan testperioden går ut.

Hemmy lanserades för 18 månader sedan och har haft en lovande start. Vi har haft stort fokus på att ha nöjda kunder och är särskilt stolta över att redan ha blivit utsedda till Sveriges bästa e-handlare inom vitvaror två gånger. Detta har även resulterat i en fin start försäljningsmässigt och Hemmy uppnår snart en rullande årsomsättning om 100 miljoner kronor. Med detta i ryggen vill vi fortsätta satsa och vi tror att det görs bättre om Hemmy står på egna ben. Vi har förutsättningar att snabbt ta betydande marknadsandelar och vi genomför därför nu en nyemission inom en närstående krets samt förbereder bolaget för ytterligare en finansieringsrunda inom 12 månader, säger Paul Fischbein, styrelseordförande och medgrundare till Hemmy, i en kommentar.

Aktierna lämnas tillbaka

Under testperioden hade Hemmy och Elon ett samarbete gällande bland annat inköp och det fanns dessutom ett korsägande mellan bolagen. Nu återgår alla aktier till respektive ägare.

Samarbetet med Elon har fungerat bra även om det såklart finns utmaningar med att försöka få ihop en snabbväxande start-up som Hemmy med en stor och etablerad kedja som Elon. Det var rätt att testa samarbetet men vi tror att ökad flexibilitet och snabbhet är viktiga komponenter för Hemmy framgent och det säkerställer vi nu. Jag vill passa på att tacka för samarbetet och önskar Elon och dess ledning ett stort lycka till i framtiden, avslutar Paul Fischbein.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!