Hemsidetillverkare ger sig in i E-handelsbranschen

Det svenska företaget Hemsida24, vilket starkt påminner om Webs Inc som Vistaprint precis köpte upp, meddelar idag att de har lanserat en ny e-handelsmodul till sina kunder. Företaget erbjuder annars möjligheten att skapa sin egen hemsida via färdiga mallar och dra-och-släpp.

De skriver, i sitt pressmeddelande, att de ger bort 5000 e-butiker vilket dock innebär att deras betalande kunder nu kan aktivera e-handelsmodulen. Denna ingår som standard numera för upp till fem produkter. Mikael Öhrén, produktansvarig för modulen, har följande kommentar:

Annons

- E-handel är en viktig del i den framtida affärsverksamheten för de flesta företag och därför låter vi en enkel e-butik med upp till 5 produkter ingå utan extra kostnad i alla våra abonnemang. Det betyder att våra 5000 kunder kan starta e-butik utan någon extra kostnad. De som vill sälja fler än fem produkter kan sedan växa med vår lösning. Vi vill att alla våra kunder ska ha möjlighet att komma igång med e-handel utan någon extra kostnad.

Det handlar alltså främst om de som kanske har någon enstaka produkt och vill börja i liten skala. Inget fel i detta och det verkar faktiskt vara något som deras modul är bra på om man får döma av deras presentationsvideo. Modulen ser ut att vara mycket enkel att använda. Vi vet dock av erfarenhet att enkelhet ofta innebär begränsningar. Det kan alltså vara så att detta system passar bäst för de som endast säljer enstaka produkter.

Vi fann dock deras presentationsvideo intressant och ni ser den här på deras blogg. Eftersom Hemsida24 vanligtvis hjälper företag att komma ut på nätet med en egen hemsida och nu även med e-handel, i liten skala, känns det som att deras närmsta konkurrent är Googles initiativ Ditt Företag Online.

Det är många som vill rida på vågen när alla traditionella butiker och företag ska ta sig ut på nätet.

Annons