Heta Singles Day-siffror: Starkt intresse men klena rabatter

"En nästintill renodlad online-rea".

I dag är det den 11 november, det vill säga Singles Day. Den Kina-grundade shoppingdagen har funnits i ett antal år i Sverige, men är fortfarande väldigt liten om man jämför med Black Friday. Men förra året ökade intresset för Singles Day med 24,5 procent. Åtminstone om man ska tro Prisjakt, som sammanställt statistik om dagen.

Den som visar intresse för dagen riskerar dock att bli besviken. Enligt Prisjakt var det nämligen i snitt bara 1,13 procent billigare att handla på Singles Day jämfört med någon annan dag i november 2020.

Annons

Man skulle kunna tolka förra årets återuppväckta intresse för Singles Day som en Corona-effekt. Dels eftersom det är en nästintill renodlad online-rea, vilket såklart boostades av onlinehandelns tillväxt. Dessutom kan nog många hemmasittare ha varit extra benägna att, i Singles Day ursprungliga anda, passa på att belöna sig själva med en present. När Black Friday alltmer har börjat handla om julklappsköp kan Singles day fylla en sådan funktion extra bra, anser Oscar Hagman, dataanalytiker på Prisjakt, i ett pressmeddelande.

Enligt prisjämförelsesajtens statistik är intresset för att fynda på Singles Day extra stort bland personer som är ute efter gamingstolar eller intimvårdsprodukter. Allt fler visar också intresse för spelkonsoler, hörlurar och adventskalendrar.

Prisjakt har också listat vilka branscher som är bäst på att sänka priser i samband med Singles Day. Bäst i klassen är Skönhet & hälsa, följt av Datorer & tillbehör, Kläder och Fritidsskor & sneakers.

Hela listan: Prylar där intresset sköt i höjden under Singles Day 2020 (källa: Prisjakt)

Gamingstol +134,4%
Intimvård +114,3%
Hörlurar +73,1%
Kroppsolja +61,8%
Portabla spelkonsoller +59,7%
Sexleksaker +56,4%
Bad och duschprodukter +54,7%
Parfym +49,3%
Ansiktsserum +37,6%
Adventskalendrar +24,4%
Eltandborstar +24,4%

Annons