Historiskt samarbete med IKEA: ”Vårt svar var ett självklart JA!”

"En kall novemberdag".

2012, i bilen hem från IKEA, föddes e-handelsidén som sedan resulterade i sajten Prettypegs.com. Grundarna Jana Cagin och Mikael Söderblom startade företaget ur sitt eget behov - att förfina detaljerna på IKEA:s möbler.

LÄS ÄVEN: Nya designade peggar som ger ditt matbord ett lyft

Annons

Sedan dess har e-handeln blivit omskriven i media och uppmärksammad på flera sätt. Försäljningen har bara gått raka vägen upp och senast, under 2018, landade omsättningen på nära 12,4 miljoner kronor, jämfört med 10 miljoner året innan.

Nu meddelar Prettypegs att det svenska företaget har fått till ett samarbete med möbeljätten IKEA.

Några år gick och en dag, en kall novemberdag, kom världens största möbelföretag och knackade på vår dörr och frågade: "Skulle ni vara intresserade av ett samarbete?" Vårt svar var utan tvekan ett självklart: "JA!" skriver företaget i ett pressmeddelande.

"De första i historien"

Samarbetet är dock endast avsett för den tyska marknaden. Men på IKEA.de presenteras Prettypegs och dess affärsidé. Genom ett klick tas kunden vidare till Prettypegs egna sajt, i en tysk version. Den tyska sajten kallar Prettypegs för en "mikrosite" men som ska ha ett rikare sortiment och som dessutom har gått igenom IKEA:s egna kvalitetstester.

Vi är mycket stolta och glada över att vara det första "IKEA-tilläggsföretaget" i historien som ingår i den här typen av samarbete med IKEA.

Det är ett bevis på att vårt kunderbjudande och övergripande uppdrag - att inspirera så många som möjligt, att anpassa och förlänga livslängden för sina IKEA-möbler - är mycket relevant, säger Peter Gestrup, vd på Prettypegs.

Samarbetet lanserades officiellt den 14 augusti.

Annons
Annons