H&M-gruppens Arket börjar med uthyrning: ”En välbehövlig service”

"För alla Europeiska marknader".

Modevarumärket Arket, som är en del av H&M-gruppen, börjar med kläduthyrning via prenumeration. Mer exakt kommer man att hyra ut barnkollektionen via ett nytt partnerskap med det Amsterdam-baserade e-handelsföretaget Circos, som specialiserar sig på modeabonnemang.

Vi är jätteglada över att kunna ge våra kunder möjligheten att dela plaggen med andra familjer. Vi är också stolta över att bli en del av Circos och deras vision för en mer cirkulär vardag, säger Pernilla Wohlfahrt, vd på Arket, i ett pressmeddelande.

Annons

Arkets uthyrningstjänst kommer att lanseras officiellt nästa torsdag, den 28 januari, på Circos sajt. Kunder kommer att få möjlighet att antingen hyra separata plagg ur Arkets barnkollektion eller som redan ihopplockade klädset.

Uthyrningsmöjligheten är öppen för alla marknader i Europa och kommer att kosta från 19,50 euro per månad, vilket motsvarar cirka 200 kronor.

Genom vårt samarbete ger Arket och Circos en värdefull och välbehövlig service till en växande marknad av miljömedvetna föräldrar och vårdnadshavare. Jag ser mycket fram emot resan som vi har framför oss, säger Erick Bouwer, grundare och vd på Circos.

Enligt företaget kommer varje plagg som hyrs ut att kunna användas av åtta till tio familjer innan det slits ut. De slitna plaggen kommer därefter att göras om till nya, genom att återanvända materialen.

Annons