H&M-ägda kedjan lanserar e-handel för second hand: ”Naturligt”

"Designar våra kollektioner för ett långt liv".

H&M-ägda Arket har under året expanderat med nya butiker i Sverige och utomlands. I fjol inledde varumärket även en satsning på second hand med sin återförsäljningstjänst Rearket och en ny butik i Göteborg. Nu tar man satsningen online.

LÄS ÄVEN: Då öppnar Arket sin tredje butik: ”För kunden på språng”

Annons

I dag lanserar modevarumärket Arket Archive. En e-handel dedikerad till begagnade kläder, skor, accessoarer och barnkläder från Arkets egna kollektioner.

Vi vill uppmuntra till ett cirkulärt tankesätt och tjäna medlemmarna i vårt community, för vilka det är lika naturligt att köpa begagnat som att köpa nytt, säger Ville Klemming, tillväxt- och hållbarhetschef på Arket, i en kommentar.

Säljs med kommission

Precis som i butiken i Göteborg sker försäljning av produkterna med kommission och presenteras som en del av varumärket. Arket Archive kommer att finnas tillgänglig i Sverige och Storbritannien.

Vi designar våra kollektioner för ett långt liv, så att erbjuda en återförsäljningsplattform exklusivt för Arket-varor är perfekt för oss. Med Arket Archive hoppas vi kunna integrera återförsäljning som en naturlig del av vår kundupplevelse, säger Ville Klemmig.

Annons