H&M är ute och cyklar – ”vill använda vår storlek”

Ska bli klimatpositiva 2040.

H&M verkar ha fullt fokus på hållbarhet just nu och kommunicerar ut hållbarhetsinitiativ efter hållbarhetsinitiativ. Senast i måndags rapporterade vi om att H&M:s varumärke COS har börjat hyra ut sina plagg, så att konsumenterna inte ska behöva köpa nya artiklar hela tiden.

LÄS ÄVEN: H&M Group hyr ut brudklänningar och analyserar kunder i Kina

Annons

Och nu har modejätten även satsat på en grönare form av leveranser, nämligen cykelbud.

Vi är glada över att se ett ökande intresse för hållbarhet bland våra kunder och hoppas att de kommer att älska detta nya klimatsmarta sätt att få sina modefynd levererade till sina hem, säger Pascal Brun, hållbarhetschef på H&M, i ett pressmeddelande.

Det nya leveransalternativet är ett pilottest som endast erbjuds i Nederländerna än så länge. Det är det nederländska logistikbolaget Fietskoeriers.nl som har tagit på sig uppdraget. Företaget täcker cirka 30 städer i landet och kommer att plocka upp order från H&M:s lager med biogasfordon för att sedan leverera alla beställningar med cykel.

Vi är så glada över att nu kunna erbjuda kunder i Nederländerna möjligheten att få sina online-modefynd levererade med cykel. Vi vill använda vår storlek och skala till att driva positiva förändringar mot klimatsmarta lösningar, skriver H&M Group.

Med ett växande onlineföretag blir transport ett allt viktigare fokusområde för oss. Vi vill se till att vår logistik är så energieffektiv som möjligt eftersom vårt mål är att bli klimatpositiva fram till 2040.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!