Här är H&M:s nya jättelager – 75 000 kvadratmeter och två våningar

Klädjätten har vuxit ur sitt befintliga center och har nu tagit hjälp av Arvato Supply Chain Solutions, som de har samarbetat med sedan 2018, för att kunna möta den ökade efterfrågan i Östeuropa. Lösningen blev att utöka det redan befintliga distributionscentret i Stryków, Polen.

Genom utbyggnaden kan de erbjuda logistik nära hemmamarknaden.

Annons

Utbyggnaden är för att klara av den kontinuerliga volymtillväxten på platsen. Med utbyggnaden av golvytan, ett nytt höglager och ett längre transportband har nu hanteringskapaciteten utökats avsevärt, säger Michael Schulz, Regional Logistics Manager East Europe of the H&M Group i ett pressmeddelande.

Det nya lagret är på 75 000 kvadratmeter, fördelat på två våningar, och man har fördubblat kartongkapaciteten från 240 000 till 420 000. För en säker lagerhållning, i det 8,7 meter höga lagret, kommer man att använda sig av självkörande robotar.

Arvato Supply Chain Solutions sköter H&M e-handelstjänster och samtliga onlineverksamhet i Östeuropa och utbyggnaden av distributionscentret i Stryków medför 300 nya arbetstillfällen.

Polen är en växande marknad för våra samarbetspartners inom online försäljning. Vi har öppnat nya logistik center där varje år sedan 2015, säger Vera Kauffoldt,  Marketing & Communications hos Arvato.

Distributionscentret kommer även kunna serva de västra och övriga centrala delar av Europa.

Polen har en viktig positionering för våra befintliga och framtida kunder, säger Vera Kauffoldt.

Annons

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!