H&M släcker ner 800 butiker – stänger hundratals permanent

"Ändrar shoppingupplevelsen".

Nu stänger H&M-gruppen ner hundratals butiker inför en andra pandemivåg. Alla butiker i Frankrike, Belgien och Tjeckien är redan nedsläckta och inget datum för öppning är satt än. På respektive lands sajt skriver företaget:

För att kunna säkerställa våra kunders och kollegors säkerhet har vi bestämt oss för att ändra shoppingupplevelsen på H&M. Dessa förändringar baseras på de senaste rekommendationerna från regeringen och Världshälsoorganisationen. Alla våra butiker är stängda från och med den 30 oktober 2020. Men vi välkomnar alla kunder till hm.com.

Annons

Sedan listar H&M alla åtgärder man gjort för att göra onlineshoppingen ännu enklare. Modejätten erbjuder bland annat längre returperiod från 60 till 100 dagar samt gratis hemleverans, men flaggar samtidigt för att leveranserna kan ta längre tid än vanligt.

I Spanien är en del butiker också tillfälligt stängda, och i Storbritannien kommer man att stänga ner på torsdag. När alla brittiska H&M-butiker stängs kommer bolaget att ha cirka 800 stängda butiker i Europa. Det skriver Habit.

Totalt har H&M cirka 5000 butiker världen över och i slutet på förra veckan meddelade bolaget att man även kommer att stänga 5 procent av sitt butiksnät permanent under nästa år. Det uppges vara med anledning av ett förändrat shoppingbeteende. Det rapporterar CNN.

Detta på grund av att allt fler kunder har börjat shoppa online under pandemin, säger H&M i ett uttalande.

Annons