H&M stänger över 1000 butiker – hänvisar kunderna till e-handeln

"Ett omfattande arbete".

I spåren av coronavirusets framfart stänger nu H&M samtliga butiker i Tyskland, USA, Kanada, Belgien och Portugal. Beslutet gäller från och med i dag och minst två veckor framåt. I Tyskland har modejätten 460 butiker och i USA 590, så bara i de länderna handlar det om över tusen butiker.

Inom H&M-gruppen pågår ett omfattande arbete med att hantera Covid-19-situationen där högsta prioritet är medarbetarnas och kundernas säkerhet. Samtliga aktiviteter i bolaget utvärderas noggrant utifrån kostnads- och riskperspektiv för att kunna hantera de negativa effekterna av situationen. Stor vikt läggs bland annat vid att justera inköps- och lagernivåer framåt, skriver H&M i ett pressmeddelande.

Annons

Försäljningen i Kina på väg tillbaka

Sedan tidigare har företaget också fått stänga alla sina butiker i Italien, och i början av veckan kom besked om att ytterligare 12 länder - däribland Spanien, Frankrike och Polen - skulle stängas. Sedan dess har "uppdaterade myndighetsrekommendationer" lett till att H&M nu har stängt även i Schweiz, Grekland, Slovakien, Litauen, Peru, Ukraina, Filippinerna, Malaysia och Cypern.

H&M-gruppens kunder kan fortfarande handla via bolagets digitala försäljningskanaler.

I Kina är nu 500 av landets 516 H&M-butiker öppna igen och företaget rapporterar att försäljningen i landet börjar återhämta sig.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!