Hockey-VM ställdes in – nu får studenterna spelarnas kläder

Hoppas slippa studentfirande i mjukisbyxor.

En hel klass på Tullinge Gymasium kan se fram emot gratis kostymer från modeföretaget Brothers. Kedjan, som för närvarande kämpar med en rekonstruktion, har nämligen bestämt sig för att skänka kostymer som alla i den aktuella klassen kan ha på sig i samband med sitt studentfirande - som av allt att döma kommer bli kraftigt nedtonat i år.

Förhoppningsvis kan vår handling skänka lite tröst och kanske även hopp – för vi vet att det inte alltid kommer att vara så här utan det kommer bättre tider, säger Ulrika Lind, marknadschef på Brothers.

Annons

Hur kom det sig att ni valde just den aktuella klassen att skänka kostymer till?

En kollega delade en artikel från en lokal tidning som träffat studenten Rasmus Ekberg i klass EK17B. Ett fint porträtt som också visade på hur tufft det är att vara ung och student det här året. Det är mycket som inte blir som de tänkt och hoppats. Vi kände att här kan vi göra en insats och då föddes idén och vi tog kontakt med klassen.

LÄS ÄVEN: Nu avgörs kedjornas framtid: "Inser att de måste göra uppoffringar"

Utöver att skänka kostymer till eleverna i Tullinge har Brothers utlyst en tävling på Instagram, där ytterligare en skolklass har chansen att få kostymer utan kostnad. Tävlingen, som går ut på att motivera varför ens klass förtjänar att vinna en kostym, har redan lockat en del bidrag.

Vi får inte tillbaks våra pengar från flaket så vi kommer att få ta studenten i mjukisbyxor om inte Brothers räddar oss, meddelar en kombattant.

Vi är en hel klass med bara grabbar som slitit hela våren på vår praktik och inte fått en krona i ersättning, försöker en annan.

"Kan öppna oväntade dörrar"

Ulrika Lind rapporterar att kampanjen på bara ett par timmar fått in "flera fina motiveringar".

Jag skulle tro att vinnande motivering blir en med mix av hjärta och hjärna, men vi är fler i juryn så vi får se helt enkelt. Humor är ju också alltid härligt, säger hon.

Annons

Är inte såna här kampanjer ganska kostsamma med tanke på att Brothers befinner sig i rekonstruktion och nyligen gick i konkurs i Finland?

Ja, det är verkligen tuffa tider för många, men det kan också öppna oväntade dörrar. Det här året skulle vi klä Tre kronor inför Hockey-VM som skulle spelats i dagarna. Det blev som ni vet inställt och kostymerna kunde därmed göra nytta på annat sätt. Något tråkigt som utvecklades till något bra denna gång.

LÄS ÄVEN: Här ger Brothers upp efter 14 år

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!