Hon är Hööks nya VD: ”Både stolt och ödmjuk”

Tar över efter grundarens barnbarn.

E-handlaren Hööks har hittat sin nya vd. Det blir tidigare landslagsryttaren Caroline Hjelte som tar över rodret i bolaget.

Det känns fantastiskt inspirerande. Jag är både stolt och ödmjuk inför att ha fått förtroendet att leda anrika Hööks. Som ledande företag i Skandinavien inom hästbranschen finns alla möjligheter att fortsätta växa framgångsrikt, kommenterar hon nya uppdraget.

Annons

Och det är långtifrån första vd-sadeln hon hoppar upp i. Hon har tidigare innehaft samma position hos Granit Funktion & Förvaring, Rut & Circle, som hon också grundat, och Lagerhaus.

Hööks Hästsport har gjort en väldigt fin resa hittills och vi känner att det fortfarande finns en outnyttjad potential i varumärket. Här kommer Caroline med sin breda erfarenhet från detaljhandeln kunna tillföra mycket, bland annat genom att revitalisera kunderbjudandet och kundupplevelse. Hon är van att arbeta strategiskt med ambitiösa utvecklingsplaner och är samtidigt väldigt ”hands-on” när så behövs, säger Magnus Kristoferson, koncernchef på Jula Holding.

Hööks är, förutom e-handlare, också Nordens största butikskedja för häst- och hundintresserade. De omsätter runt 700 miljoner och sysselsätter ungefär 450 medarbetare runtom i Sverige, Norge, Danmark och Finland.

Hööks Hästsport ligger mig varmt om hjärtat. Familjen har alltid haft hästar och jag har fortfarande stort eget intresse för travsporten så det är en kombination av det intresset och att utveckla ett fint företag. Därför känns det nu väldigt bra att få in Caroline som har kraften, erfarenheten, drivet och engagemanget, och som dessutom delar mitt stora hästsportintresse, säger Karl-Johan Blank, ägare av Jula Holding.

LÄS ÄVEN: Framgångsrika VD:n lämnar efter tolv år: ”Fantastisk resa”

Annons