Hon är Postnords nya e-handelsexpert: ”Stora skor att fylla”

"Jag ska stödja och utveckla e-handeln".

Arne Anderssons gamla roll på PostNord har tillsatts. Det blir Soledad Gonzalez som kommer att att axla rollen som E-commerce Advisor på PostNord från och med i morgon tisdag.

Grattis till uppdraget!

Annons

Tack, det känns jättebra, säger Soledad Gonzalez.

Du har arbetat i en annan roll på PostNord fram tills nu, berätta. 

Ja, jag har jobbat tillsammans med Arne. Men min roll hittills har varit omvärldsbevakare och projektledare för E-barometern.

"Arne på Posten" var nästan som ett begrepp, hur känns det att axla hans roll?

Det känns riktigt kul att axla denna roll samtidigt som Arnes skor är enormt stora att fylla, minst sagt. Han har varit min mentor sedan min första dag på PostNord, jag har lärt mig oerhört mycket av honom.

Vad har du för bakgrund?

Jag har bott i Sverige i 10 år och kommer ursprungligen från Argentina. Jag har en examen i E-commerce Management från IHM Business School samt en examen i Statsvetenskap från Stockholms Universitet. Jag har tidigare arbetat som lärare. Under mina studier inom e-handel arbetade jag på Philip Nordics samt tillsammans med bland andra Anna Norlander i en startup. Jag skrev också min uppsats hos er på Ehandel.se på temat Liveshopping.

Vad kommer du att göra i din nya roll som E-commerce Advisor?

Annons

I min roll som E-commerce Advisor kommer jag att stödja, utveckla och sprida e-handelskunskap internt och externt, genom bland annat utbildningar och föreläsningar i syfte att fortsätta stärka och lyfta fram PostNords tankeledarskap inom e-handel. Vi kan e-handel, vi har följt e-handeln sedan 2006 i vår E-barometern.

Vilka är dina intressen och hur ser din familjesituation ut? 

Jag bor i Solna och har två barn. Jag brinner verkligen för e-handeln. Att följa trender inom det området är mitt allra största intresse. Jag tycker att det är väldigt kul att dela med mig av allt jag lär mig i min roll, det gör jag bland annat på Linkedin. På fritiden blir det en del löpning och styrketräning och så gillar jag att vandra i naturen.

Vilka ser du som de största utmaningarna för svensk e-handel?

Hösten och nästa år kommer att innebära utmaningar för e-handeln. Omvärldsfaktorer som höjda räntor, stigande inflation, och prisökningar på de mesta påverkar oss att hålla hårdare i plånboken. Samtidigt prioriterar många hushåll annat än att handla på nätet när samhället återigen öppnat upp efter pandemin.

Något annat du vill nämna kring ditt nya uppdrag?

Jag ser verkligen fram emot att bidra till e-handelsutvecklingen i Sverige genom att sprida kunskap och skapa dialog med våra kunder, partners och branschkollegor. E-barometern kommer att fortsätta vara en central del av mitt arbete på PostNord.

Annons