Hon återvänder till matjätten efter tio år – “ska ta oss till nästa nivå”

"Känns fantastiskt och inspirerande".

Axfood, som förutom sina dagligvarukedjor även äger Mat.se, Middagsfrid samt delägda Apohem, har fått en ny chef. Lantmännens CIO, Karin Hedlund, kliver nämligen in i matkoncernen och ska styra upp alla IT-system, inklusive högautomatiserade lager.

Hon blir alltså ny IT-direktör på Axfood och enligt koncernen är det ett kärt återseende, eftersom Karin under sju år i början av 2000-talet var utvecklingschef på Axfood IT.

Annons

Att efter tio år i andra roller och verksamheter få återvända till Axfood känns fantastiskt och inspirerande. Axfood ligger redan idag långt fram inom IT-området, och jag ser fram mot att tillsammans med alla nya och gamla kollegor fortsätta utvecklingen av Axfoods digitala lösningar, säger Karin Hedlund i ett pressmeddelande.

Karin blir i sin nya roll ansvarig för hela koncernens operativa IT-drift och IT-system. Axfood vill ligga i den digitala framkanten, “inte minst inom digitala kundmöten, arbetssätt och på logistikområdet”.

I en snabbt föränderlig bransch omfattar Axfoods IT-agenda allt från drift och system, till det högautomatiserade logistikcenter som vi nu bygger i Bålsta, och ny teknik och utveckling inom digitala kundmöten och arbetssätt. I Karin Hedlund har vi hittat en stark ledare som besitter den erfarenhet och kunskap som krävs för att tillsammans med sina kollegor ta oss till nästa nivå inom IT-området. Jag är därför väldigt glad över att få välkomna Karin tillbaka till Axfood, säger Axfoods vd Klas Balkow.

Karin Hedlund kommer att ingå i Axfoods koncernledning, hon ersätter Jan Lindmark som går i pension.

Annons