Hon avgår efter tolv år som vd – ”emotionellt tufft”

"Har henne att tacka för i stort sett allt".

Efter tolv år på vd-stolen hos livsstilsvarumärket Grandpa, som har fyra fysiska butiker och e-handel, avgår nu Helene Forsberg efter "ett gemensamt beslut". Grandpa, som idag omsätter runt 45-50 miljoner årligen, har nu inlett arbetet med att rekrytera en ny vd.

Detta är ett beslut som vuxit fram över tid och vi går skilda vägar som de bästa av vänner. Dock är det ett beslut som är emotionellt tufft. Utan Helenes energi, kunskap om branschen, affärsmannaskap och “jävlar anamma” hade vi aldrig varit där vi är idag. Vi har henne att tacka för i stort sett allt, säger Jonas Pelz, en av delägarna och numer tillförordnad vd, på Grandpa.

Annons

Hon lämnar formellt den 31 mars.

Jag är otroligt stolt över vår resa och det vi har byggt upp med Grandpa. Vårt varumärke, kurerade sortiment, vår digitala utveckling, vårt kundmöte och inte minst vår dedikerade och fantastiska Grandpafamilj. I utmanande tider är det bra med förändring. Det är ett utmanande men också väldigt spännande retailklimat där det finns många nya möjligheter för både mig och Grandpa, säger Helene Forsberg.

Annons