Hon blir Airmees nya VD – grundaren hoppar av

"Det har varit fem intensiva år".

Airmees grundare, Julian Lee, lämnar vd-rollen. Hans ersättare blir Elin Morales Härén, som tidigare verkat som CFO och Chief of Staff hos last mile-bolaget.

Efter flera diskussioner med Julian senaste månaderna om vd-rollen känner jag mig redo att ta rollen som vd i Airmee. Det har varit inspirerande och otroligt lärorikt att jobba under Julian, säger Elin Morales Härén i ett uttalande.

Annons

Skiftet på vd-positionen kommer efter att Di avslöjat att flera underleverantörer till Airmee misstänks för ekobrott. Dessutom ska få av leveransfordonen körts fossilfritt och flera förare har saknat svenskt körkort.

Enligt Julian Lee själv ska avhoppet inte ha med de uppgifterna att göra.

Det har varit fem intensiva år sedan starten och jag har sedan en tid tillbaka känt att det är läge att lämna över vd-rollen till någon annan, så att jag kan fokusera helt på styrelsearbete och strategiska frågor. Jag har jobbat tätt ihop med Elin under flera år och det känns väldigt naturligt att hon nu tar över som vd. Jag ser fram emot att fortsätta vår resa tillsammans med henne men i en annan roll, säger han.

"Gjort ett otroligt jobb"

Han får även beröm från bolagets ordförande, Bo Mattsson.

Julian har gjort ett otroligt jobb med att bygga upp Airmee och tagit bolaget från 0 till 300 miljoner kronor i omsättning på mindre än 5 år som grundare och vd, vilket få har gjort. Det har varit imponerande att se Julians drivkraft och förmåga att bygga upp en väldigt komplex verksamhet från en idé.

Vad gäller den granskning som gjorts säger man att man nu är än mer beslutna att säkerställa bra villkor för förare och verka för en hel och ren bransch. Något man ska lägga ännu mer resurser på framgent.

Annons