Hon blir Axfoods nya VD: ”Vara med och skriva nästa kapitel”

"Passionerad och engagerad ledare".

I början av februari meddelade Klas Balkow att han skulle lämna vd-posten på Axfood, efter många år i rollen.

Nu står det klart vem som blir hans efterträdare och hon rekryteras internt. Det är nämligen Hemköps vd Simone Margulies som tar över efter Balkow, enligt ett pressmeddelande.

Annons

LÄS ÄVEN: Axfoods VD lämnar rollen – därför slutar han

Det är med stor glädje och ödmjukhet som jag tar mig an rollen som Axfoods vd och koncernchef. Det finns en enorm kapacitet inom hela Axfoodkoncernen där min roll blir att skapa förutsättningar för organisationen att fortsätta utveckla affären och leverera på de stora utvecklingsprogram som vi genomför. Det ska bli fantastiskt roligt att få vara med och skriva nästa kapitel i Axfoods historia, kommenterar Axfoods tillträdande vd och koncernchef Simone Margulies.

Simone Margulies har tidigare även varit vice vd för Axfoods inköps- och logistikbolag Dagab. Hon tillträder som Axfoods nya vd i augusti.

Simone är en passionerad och engagerad ledare och har ett starkt kommersiellt driv med medarbetare, kunder och affären i fokus. Hon har en lång och bred erfarenhet från dagligvaruhandeln och känner Axfood väl efter sina åtta år inom koncernen, och hon är helt rätt person att tillsammans med teamet fortsätta utveckla Axfood in i framtiden, kommenterar Axfoods ordförande Thomas Ekman.

Nu inleds även arbetet med att hitta en ny vd till Hemköp, när Simone Margulies lämnar den rollen.

Annons