Hon blir ny boss på matjätten – ”brinner för sortiment”

"Ett naturligt nästa steg".

Nu stuvar ICA Sverige om i ledningen. Jenny Eriksson blir nämligen ny sortiments- och inköpsdirektör. Detta efter att Andreas Sbrodiglia nu väljer att lämna Ica helt efter sex år i sin roll på direktörsposten.

Jenny Eriksson har arbetet inom Ica Gruppen sedan 2010 och kommer närmast från rollen som just sortiments- och inköpsdirektör, men för Apotek Hjärtat.

Annons

Jag brinner för sortiment- och inköpsfrågor och ICA är ett företag som jag länge har tyckt mycket om – uppdraget kändes som ett naturligt nästa steg. Jag ser fram emot att tillsammans med mina nya kollegor vidareutveckla ICA:s kunderbjudande och förstärka vår position som marknadsledare, kommenterar Jenny Eriksson, i ett pressmeddelande.

"Genuin och lång erfarenhet"

Totalt har hon över 20 års erfarenhet av detaljhandel. Hon har haft flera ledande befattningar inom butik, försäljning, sortiment och inköp inom Ica Sverige. Hon tillträder sin nya tjänst den 1 september.

Jenny har en genuin och lång erfarenhet av ICA och har haft en viktig roll i Apotek Hjärtats utveckling under de senaste åren. Hon var även tidigare en mycket uppskattad ledare inom sina olika roller på ICA Sverige, och jag är mycket glad över att kunna välkomna henne tillbaka, kommenterar Anders Svensson vd på ICA Sverige.

Annons