Hon blir ny hållbarhetschef hos Indiska: “En viktig tillgång”

"Ett företag med offensiva och tydliga målsättningar inom hållbarhet".

Indiska, som under det första kvartalet satsat på global expansion med lansering på Tmall och About You, meddelar nu att man stärker upp ledningsgruppen. Företaget har nämligen anställt Bodil Jönsson Lindgren som ny hållbarhetschef.

Jag är stolt och väldigt glad att Bodil valt att ansluta till Indiska. Bodils breda erfarenhet inom retail, kommunikation och hållbarhetsfrågor kommer att vara en viktig tillgång i den utvecklingsfas vi befinner oss i. Jag vill även rikta ett stort tack till Mona Lindskog som drivit Indiskas hållbarhetsarbete de senaste åren och verkligen gjort skillnad, säger Indiskas vd Karin Lindahl i ett pressutskick.

Annons

Bodil Jönsson Lindgren kommer närmast ifrån Coop Sverige där hon har varit kommunikationschef. Hon har dock jobbat många år inom dagligvarubranschen i flera olika roller.

Efter att ha verkat inom dagligvarubranschen under hela min yrkeskarriär, känns det nu helt rätt att ta klivet in i en ny bransch, till ett företag med en gedigen historia och med starka värderingar på området hållbarhet. Indiska är idag ett företag med offensiva och tydliga målsättningar inom hållbarhet, företaget skall gå i bräschen inom branschen genom att aktivt påverka och bidra till ett mer ansvarstagande samhälle, något som verkligen inspirerar och som jag gärna vill vara en del av, säger Bodil Jönsson Lindgren.

LÄS ÄVEN: Coopchefen i stor intervju: ”Det finns inget som är hållbart”

Coop har dock som vi vet ett stort hållbarhetsfokus och det har även genomsyrat Bodils tidigare roller.

Hållbarhetsfrågor har varit centrala i de roller jag har haft tidigare. Jag ser nu fram emot att få arbeta med dessa viktiga framtidsfrågor tillsammans med samtliga medarbetare inom Indiska, säger Bodil Jönsson Lindgren.

Annons