Hon blir ny logistikchef på Lidl – ”stort fokus på elektrifiering”

Och fyllnadsgraden i transporterna ska öka.

Lidl Sverige internrekryterar Anna Pärsdotter till ny logistikchef. Hon inledde sin karriär på Lidl som trainee på företagets logistikavdelning våren 2017. De senaste åren har hon haft en rad chefspositioner på företaget. I sin nya roll ska hon fortsätta utveckla bolagets logistiknät. Det framgår av ett pressutskick.

Det kommer att krävas hårt arbete på flera fronter inom logistikkedjan för att bland annat öka den redan höga fyllnadsgraden i transporterna på 94 procent. Här kommer bland annat vårt fokus på elektrifiering av flottan att intensifieras, kommenterar Anna Pärsdotter.

Annons

Fokus på ellastbilar

I dagsläget rullar en elektrifierad Lidl-lastbil 324 kilometer dagligen – och levererar mat till fem butiker i Stockholmsregionen. Målet är att kombinera elektrifierade transporter "med nya lösningar för samarbete, planering och digitalisering", framgår det. Genom dessa insatser räknar Anna Pärsdotter med att kunna minska både Lidls kostnader och miljöpåverkan.

Jag tycker att jag är ett bra exempel på hur man tillåts växa inom Lidl och ser fram emot att få förverkliga mina visioner de kommande åren, avslutar Anna Pärsdotter.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev?

Tack!