Hon blir ny VD hos e-handlaren – siktar mot 78 miljoner

"Känns oerhört spännande".

Hälsokosthandlaren Great Earth, som både bedriver egen e-handel och säljer via återförsäljare, har tillsatt en ny vd. Det blir Eva Helmersen, tidigare vd på Nespresso Professional och Stockholms Restauranger & Wärdshus som tar över rollen.

Det känns oerhört spännande att få arbeta med Great Earth, ett företag som jag delar visionen om att när människor mår bättre, så mår världen bättre. Tillsammans kommer vi arbeta med att ge ytterligare kraft till den visionen. Jag vill tacka för förtroendet att få leda och vara med att driva tillväxtresan, tillsammans med alla kompetenta medarbetare, säger Eva Helmersen, i ett uttalande.

Annons

Bolaget har ambitiösa, internationella expansionsplaner. I maj tog de in 13 miljoner kronor för just det ändamålet. De siktar även på att öka försäljningen rejält, från 66 till 78 miljoner kronor.

Nu ska Eva Helmersen, som sitter på rik erfarenhet av att leda bolag i utveckling och expansion, styra det arbetet framåt. Hon tillträder tjänsten den 1 december i år.

Det är med stor glädje vi välkomnar Eva till oss på Great Earth och vi ser fram emot att utvecklas tillsammans. Hennes kompetens och mångåriga erfarenhet av affärsutveckling, tillväxt och internationella expansioner tillför verksamheten värdefull kunskap. Vi är övertygande om att Eva kommer vara en stark drivkraft i att ta vår tillväxtresa till nästa nivå tillsammans, säger Patrik Falk, styrelseordförande, Great Earth.

LÄS ÄVEN: De ska växa med 12 miljoner i år: "En tillväxtresa"

Annons