Hon blir ny VD hos miljardkedjan: ”Känner mig priviligierad”

"Retail befinner sig i en spännande fas".

Efter fyra år vid rodret lämnade Olof Fransson vd-stolen hos Granngården. Nu vet vi vem som tar över, nämligen Martina Axèll som blir landschef och vd från och med den 1 maj nästa år.

Jag känner mig otroligt priviligierad att ha fått möjligheten att leda ett företag med så starka värderingar, och en önskan att göra skillnad, som Granngården. Retail befinner sig i en spännande fas med många förändringar och ändrat kundbeteende som driver på utvecklingen i hög takt. Det är väldigt inspirerande att tillsammans med alla på Granngården vara en drivande faktor i den processen, säger Martina Axèll.

Annons

Hon hämtas från rollen som just vd hos golvföretaget Unilin Nordic, men har även erfarenhet från framträdande positioner hos Ikea och Aj gruppen.

"Är i goda händer"

I väntan på att Martina skulle komma på plats har Trond Fidje, koncerndirektör för detaljhandel Norden i Fellesköpet Agri samt styrelseordförande i Granngården, lett arbetet som interim vd under rekryteringsprocessen.

Martina har bred detaljhandelskompetens längs hela värdekedjan, tillika toppledarerfarenhet från industriella varumärken med goda resultat. Vi är övertygade om att Martinas profil kommer passa väl in hos Granngården i den fas vi nu går in i, säger han och avslutar:

Vi är otroligt glada för att Martina tackat ja till detta jobb. Med hennes solida erfarenhet och goda ledaregenskaper är vi trygga med att Granngården är i goda händer framöver

Granngården omsatte drygt 2,5 miljarder kronor under 2021 och gjorde en vinst på 148,5 miljoner.

Annons