Hon sålde badvatten för en miljon – betalbolaget tog alla pengar

"Den största förlusten jag någonsin tagit".

Paypal har hamnat i hetluften kring sina rutiner att låsa folks konton. När influencern Belle Delphine sålde badvatten till sina följare så ska betalbolaget ha lagt beslag på alla pengar.

Att sälja badvatten var, av naturliga skäl, lite av en viral sensation och totalt ska Belle Delphine sålt för 90 000 dollar, runt 960 000 kronor. Problemet var att Paypal låste hennes konto och helt enkelt tog hennes pengar.

Annons

Försäljningen ansågs av Paypal bryta mot deras regler och för varje försäljning på 35 dollar så adderade Paypal en straffavgift på 2 500 dollar. Detta slutade inte oväntat med en negativ försäljning på 90 000 dollar, istället för det omvända, och ett låst konto.

Belle Delphine sa ingenting utåt om detta, trots sin stora följarskara, utan skickade ut sitt badvatten till alla följare med en kostnad på runt 11 dollar per paket. Något som alltså bör kostat henne tiotusentals dollar ur egen ficka.

Nyligen så valde hon dock att öppna upp om händelsen på X vilket lyftes av flera medier, bland annat Business Insider som kontaktade Paypal. Betalbolaget har nu betalat tillbaka pengarna.

Eftersom det har gått ett par år nu kan jag äntligen dela den största förlusten jag någonsin tagit. Inte nog med att jag inte tjänade några pengar på att sälja mitt badvatten, jag förlorade faktiskt pengar på att göra det. Utan någon förvarning så stängde Paypal mitt konto och tog de 90 000 dollar som jag tjänade på att sälja mitt badvatten. Det fanns inget jag kunde göra, jag försökte ringa dem och de sa bara "förlåt, det finns inget vi kan göra!". Jag visste att det skulle vara en bättre nyhet att säga att jag tjänade "sååå mycket pengar" på att sälja mitt badvatten så jag höll på den här hemligheten, skriver Belle Delphine på X.

Paypal har kommenterat händelsen och meddelar att de sedan ett år tillbaka har tagit bort den straffavgift som lades på varje order som togs emot. Att sälja sitt badvatten ska också ha varit godkänt enligt reglerna men bara om man bodde i USA, medan Belle Delphine kommer från Storbritannien.

Om jag inte hade haft en stor följarskara skulle de inte ha gett tillbaka mina pengar. Vilket är så taskigt för vad ska alla normala icke-sociala medieanvändare göra i den här situationen. Jag följde alla normala protokoll och blev avspärrad och gav upp, säger hon till Business Insider.

Annons