Hon ska göra KappAhl mer hållbart: ”Skapar nya möjligheter”

"Bedriver ett ambitiöst hållbarhetsarbete".

Kappahl plockar in en ny hållbarhetschef. Valet föll på Sandra Roos, som närmast kommer från forskningsinstitutet RISE där hon har jobbat som expert på just hållbarhetsfrågor inom textilindustrin. Det är heller inget obekant namn för klädkedjan. Hon har tidigare samarbetat med Kappahl genom Kemikaliegruppen vid RISE och Mistra Future Fashion.

Kappahl bedriver ett ambitiöst hållbarhetsarbete och har ett realistiskt förhållningssätt till de viktiga frågorna. Jag har länge följt dem och ser nu fram emot att jobba vidare med de viktiga frågorna tillsammans med mina nya kollegor, säger Sandra Roos om det nya uppdraget i ett pressmeddelande.

Annons

Kappahl har satsat hårt på hållbart mode och kunde under andra halvan av 2019 stoltsera med att all denim hos kedjan nu är mer hållbar. Och i bolagets hållbarhetsmål går det att läsa att vid år 2025 ska 100 procent av materialen som används vara mer hållbara.

Med Sandras gedigna bakgrund inom forskningen skapar vi tillsammans nya möjligheter för vårt viktiga arbete att ställa om till en än mer hållbar affärsmodell, säger KappAhls vd Elisabeth Peregi.

Annons

Prenumerera

Du missar väl inte vårt nyhetsbrev E-handelsnytt?

Tack!