Hon ska leda Middagsfrid – bryts ut ur Mat.se

“Först i världen”.

Axfood gör nu en nysatsning på färdiga middagskassar. Pionjären Middagsfrid bryts ut ur Mat.se när man ska satsa ytterligare på middagskassarna. Ett område som ökat under pandemin.

LÄS ÄVEN: Axfood: ”Middagsfrid är nu en del av Mat.se”

Annons

Efter att lösplock under flera år vuxit på bekostnad av middagskassarna ser olika typer av matkassar och måltidslösningar ett rejält uppsving, säger Carl Stenbeck, strategi- och affärsutvecklingsdirektör Axfood, i ett pressutskick.

I samband med detta så tillsätts en ny chef för Middagfrid och man plockar då in dagens innovationschef på Axfood, Malin Wiklander.

Middagsfrid var först i världen med att erbjuda matkassar på nätet och har en mycket bra grund att bygga vidare på när vi nu möter nya och ökade kundbehov på en växande marknad. Att tillsammans med hela teamet på Middagsfrid få kombinera ett genuint matlagningsintresse med att vidareutveckla Middagsfrids varumärke och stärka kunderbjudande ytterligare, och samtidigt driva den tillväxtresa vi vill göra, är något av ett drömerbjudande, säger Malin Wiklander.

Planen är nu att ta nästa steg och utveckla och växa verksamheten ytterligare.

I den nya fas vi befinner oss ser vi en stor potential i att med Malin Wiklander som chef kraftsamla kring Middagsfrid, för att nå ännu fler kunder, öka tillväxttakten och ta en ännu starkare position på marknaden, säger Carl Stenbeck.

Malin Wiklander tillträder sin nya tjänst den 10 maj. Positionen som innovationschef fylls av Frida Ridderstolpe som också blir chef för e-handel och digitalisering, när Axfood samordnar digitaliseringsarbetet.

Annons